Dør kan ikke åbne – Nøglen kan ikke dreje

Jeg kan ikke åbne min dør! Nøglen kan ikke dreje i låsen!

I dag havde jeg et opkald fra en kunde på Amager. Hun havde panik, fordi hendes hoveddør ikke ville åbne. Hun havde forsøgt at bruge side kræfter og magt til at dreje dørhåndtaget, men til sidst holde håndtaget op med at fungere og det gik i stykker. Kunder var meget stresset over situationen. 

Når hun ringede så sa hun som det første:
-Døren kan ikke åbne, jeg kan ikke åbne min dør og nøglen kan ikke dreje i låsen! Denne sætning har jeg hørt før og ved næsten med garanti hvad det er der foregår. Så derfor bad jeg hende som der første at læse; hvad der stod på hendes nøgle, og hun sagde, at det var en Ruko og nøglen den var rund, dette indikerede for mig, at hendes lås højst sandsynligt gammel model af Ruko. Dør kan ikke åbne sker sjælden med de nyere låsemodeller.

Relativ billig og nem løsning hvis døren ikke kan åbne

Husejeren troede, at hun skulle udskifte hele låsen og var bekymret for prisen, men jeg fik  forklaret at det kun er selve låsecylinderen som ska udskiftes og til en mere sikker og ikke hele låsekassen og håndtag osv. 

Der er et par grunde til, at dør kan ikke åbne, når stifterne er gamle og slidt så kan låsen kollapse og deraf er det umuligt at åbne døren fordi at nøglen ikke kan dreje.  En lås som alt andet bliver slidt med årene og den eneste måde man kan forebygge problemer som f.eks. dør kan ikke åbne, nøgle kan ikke dreje i låsen er at kontinuerligt vedligeholde sinde låse og opdatere dem til nye efter ca. 7000 drejninger med nøgle, som en morderne lås burde kunne holde til, hvis de bliver serviceret korrekt.

Så hvis du vil passe på dine låse og dig selv og ikke komme ud for samme situation som min kunde idag, så er de bedst at sørge for at få serviceret dine låse. Er dine låse gamle og slidt, så er det en ny lås du har brug for. Læs mere om ny lås pris her

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *