Ny lås i gammel dør og andre gode råd

Der kan være mange forskellige årsager til hvorfor du vil vide mere om ny lås i gammel dør eller ønsker en gennemgang af låsen til den gamle hoveddør. Her svarer vores låsesmed på nogle af de mest almindelige spørgsmål, når det handler om ny lås i gamle døre og i nye døre. 

Hvordan vælger jeg den rette lås til min gamle dør?

Du bør tænke igennem, hvilke fordele du ønsker mht. til ny lås i gammel dør. Er der et vist sikkerheds niveau, du leder efter, skal du vælge en mekanisk lås, der opfylder det ønskede niveau.

Har du andre krav på den nye lås til din ældre hoveddør, såsom muligheden for at være mere fleksibel, kan det være klogt at kigge på en digitale lås, med kode eller chip. Der findes et hav af digitale låse på markedet, der opfylder de samme sikkerhedskrav som mekaniske låse, men hvor du blandt andet kan udlevere personlige koder, midlertidige koder, fjernåbne eller se status på din lås, når du ikke er hjemme. Så er det selvfølgelig vigtigt at vælge en lås, der passer til din dør. De fleste døre bygget efter 1975 er af en standard, hvor moderne produkter og nye låse kan monteres på den gamle dør.

Hvad hvis jeg køber en lås til en eksisterende dør?

Vil du udskifte et gammelt låsehus, der sidder fast og trægt, udskifter du den del og kan genbruge resten. Låsen er ikke en enhed men består af masser af forskellige komponenter, der kan udskiftes og ændres ganske uafhængigt af hinanden (med nogle undtagelser selvfølgelig). Husk at montering af ny lås i gammel dør er en kompliceret opgave for den uerfarne. 

Vil du investere i en digital lås, er der to varianter: Enten køber du en komplet ny digital lås og skifter det hele ud, eller også køber du en anden digital lås, der er monteret på indersiden af ​​døren. Ulempen ved denne løsning er, at det ikke er muligt at åbne med kode udefra, og at den ikke har en specielt høj sikkerheds standard. 

 

Overvejelser ved køb af ny lås til en ny hoveddør

Moderne døre kan være tykke for at få plads med god isolering. Køber du en meget tyk  dør, kan nogle håndtag eller tilbehør være komplicerede at montere og eventuelt støde ind i karmen, når du åbner døren. Så det kan være godt at være lidt ekstra opmærksom.

Er alt hvad jeg skal bruge inkluderet, hvis jeg køber en komplet lås?

Køber du et komplet lås på et byggemarked, medfølger som regel alt, hvad du skal bruge for at kunne samle produktet; låsehus, en udvendig cylinder, en indvendig cylinder og to håndtag. Endeplade og skruer til montering af endeplader medfølger normalt også. Men værktøj følger selvfølgelig ikke med. Derfor så er de en god idé at bruge en låsesmed. Kontakt os for tilbud på montering af ny lås i gammel dør samt montering af ny lås i ny hoveddør.  

Ved køb af digitale låse, så er også alt inkluderet. Det du måske skal købe, hvis du vælger en digital lås, er udstyr til at enheden skal tilsluttes internettet, eller måske ekstra nøglebrikker, hvis du er en større familie. Det er normalt tydeligt på emballagen, hvad der medfølger. Som udgangspunkt kan du godt komme godt i gang med det, der følger med i pakken.

Ny lås i gammel dør og andre gode råd

Kan jeg selv montere en ny lås i en gammel dør? 

At installere en ny lås i en gammel dør, der er forholdsvis standard, kan nogle gør-det-selv-folk klare på få timer. Men har du en ældre dør, kan der helt sikkert være en god grund til at hyre en fagmand, som en låsesmed. Låsesmede har set det meste og er rigtig gode problemløsere. Husk på, at selv relativt moderne trædøre kan revne, fordi de er udsat for meget forskellige klimaer. Det kan så være lidt skæve, hvilket kan medføre en udfordring med at få det nye låsehus ind. Du skal derfor måske file lidt med en rasp eller kniv. 

Hvad skal jeg kigge efter, hvis jeg ønsker en sikker dør?

Hvis du ønsker en ny sikkerhedsdør så kan du også kontakte en låsesmed som tilbyder montering af sikkerhedsdør, at montere en sikkerhedsdør er ikke en opgave for gør-det-selv-folk som regel. Låsesmed.dk tilbyder både montering og indkøb af sikkerhedsdøre samt montering af ny lås i gammel dør og låsemontering ny dør. 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *