Låsesmed.dk’s tips til dig der har mistet nøglen til pengeskabet

Hvordan åbner man et pengeskab, hvis man har glemt koden eller har mistet nøglen til pengeskabet?

De fleste køber pengeskabe for at sikre deres værdigenstande mod tyveri, skade og endda brand. Problemet er, at moderne sikre typer har en kombinationskode til at åbne dem, og da vi alle er mennesker og at vi levet i et samfund med mange kode, så er det nemt at glemme koden til pengeskabe. 

Til dig som søger svaret på, hvordan du åbner et pengeskab, hvis du har glemt koden eller tabt nøgle til pengeskabe, har vi opsummeret hvad der er at gøre. 

Husk, at pengeskabe er bygget af gode grunde, og et godt pengeskab har sikkerhedsfunktioner til at holde alle ude, det ikke har en kode eller nøgle. Der er dog nogle måder at komme ind et pengeskab alligevel, når du har tabt nøgle til pengeskabet eller glemt koden.

Låsesmed.dk giver dig her et par tips til at huske din pengeskabs kombination og hvad du skal gøre ved tilfælde af tabt nøgle pengeskab eller glemt kode pengeskabe. 

Åbne pengeskabe uden nøgle eller kode

Du kan låse op et pengeskab selv eller bruge hjælp af en ekspert. Før du beslutter dig før hvilken valg du skal vælge er der nogle vigtige detaljer om din pengeskab, såsom:

  • Hvis sikkert er dit pengeskabe
  • Låsemekanismen, som pengeskabet har, er det en digital kode eller en mekanisk låse, måske begge?
  • Pengeskabets model og mærke
  • Serienummeret på den pengeskab, du vil åbne
 

1: Se om du kan læse dig frem til en alternativ måse at åbne pengeskabet på  i instruktionsbogen

Det er ikke alle sikre producenter af pengeskabe, der tilbyder en alternativ metode til at få adgang til et pengeskab via en nøgle eller specialekode. Dette er på grund af risikoen for, at en uautoriseret person bruger den til at åbne pengeskabet. 

2: Køb en vinklesliber

Du kan selv prøve at åbne dit pengeskabe med hjælp af en vinkelsliber, hvis du mistet nøgle pengeskabe. Du vil selvfølgelig ikke kunne bruge dit pengeskab igen, da denne metode ødelægger dit skab og det er engang sikkert at det lykkes for dig at åbne skabet. 

At få hjælp fra Låsesmed.dk eller forhandleren

Du har to muligheder, når det kommer til at få hjælp fra andre, som du kan bruge den dag du har mistet nøgle pengeskabe eller glemt kode. Disse er:

1. Kontakt den forhandleren af det pengeskab som du har. 
Denne mulighed kan tage lang tid. Husk at når du kontakter forhandleren af dit pengeskabe, så skal du bevise, at du er den oprindelige ejere af dit pengeskab.

Hvis du selv har ændret koden, siden du købte pengeskabet, kan de muligvis ikke hjælpe dig alligevel. 

2. Kontakt din lokale låsesmed
Professionelle låsesmede har de bedste værktøjer, erfaring og kender flere metoder til at låse op for forskellige typer af penge- og nøgleskabe. Alle de metoder, de vælger at bruge til at åbne pengeskabet, er metoder, der forårsager mindst mulig skade. Dette sikrer, at når den er åbnet, nogle gange kan fortsætte med at bruge pengeskabet igen og ikke behøver at købe en ny. Det varierer dog fra model til model. 

En låsesmed, er ordentligt uddannet i at åbne pengeskabe. Så når du leder efter en låsesmed til at hjælpe med at åbne din pengeskab, vil du finde en, der er fortrolig med forskellige pengeskabstyper og har viden om dit pengeskab. Det har vi hos Låsemed.dk og vores Låsesmed København. Du kan læse mere om pengeskabe på Låsesmed Østerbro hjemmeside.

Tips til, hvordan du husker kode til  pengeskabe

At huske tal kan være svært for næsten alle, så mange vælger mellem at skrive nummeret ned og eller at huske tallene.

1. Nedskrivning af kode
Brug en notesbog eller send dig selv en mail og skriv nummeret der.

Du kan gemme kombinationskoden som et kontaktnummer med et falsk navn på din telefon. Dette er dog ikke en god idé at kun gemme koder der, tænk hvis din telefon bliver stjålet, eller hvis du mister din telefon.

2. Lær nummeret udenad
Den bedste måde at huske et tal på er ved enten at lave et rim med tallene eller konvertere dem til bogstaver. F.eks. hvis du hedder Sassa: 54554

Find din lokale bydel og læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *