Låsesmed.dk’s bedste tips vedrørende køb af ny bolig

Boligkøb er måske den vigtigste begivenheder i dit liv. Derfor kræves det, at du har gennemtænkt dit boligkøb (og indflytning) grundigt. Nogle aftaler vedrørende køb af ny bolig gennemføres på et få dage, imens andre kan tage lidt længere tid afhængigt af hvor attraktivt boligen er på markedet. Vores låsesmed, har selv for nylig købt bolig og har hermed to tips han gerne vil dele. Et tips der handler om køb af ny bolig og et tips handler om hvad du bør gøre som det første når du er ved at flytte ind i din nylig købte bolig.

Købsprocessen når du skal købe ny bolig er den samme, uanset om du køber et hus eller en lejlighed. Det, der skelner mellem de forskellige boligtyper, er oplysningerne om boligen, f.eks. at husene skal inspiceres for at undgå uforudsete hændelser, der er t.om. en lov “huseftersynsordningen”, som omfatter udarbejdelse af tilstandsrapport og elinstallationsrapport, er lavet for at sikre mod uforudsete økonomiske overraskelser, når du køber og sælger et hus. Nu til sagens kerne, her er Låsesmed.dk’s bedste råd vedrørende køb af ny bolig og hvad du bør huske på når du flytter ind.

1. Bed om hjælp af en ekspert i boligkøb tidligt i forløbet

De fleste personer, der køber et hus eller en lejlighed, køber det af en ejendomsmægler, der har fået i opgave at sælge boligen. Det er generelt mere sikkert at købe en bolig gennem en ejendomsmægler fremfor at købe en bolig direkte af en privatperson, selvom at dette også er muligt.

Første gang du køber ny bolig, kan det føles svært at vide, hvad du skal kigge efter af viden. I Danmark så repræsenterer ejendomsmægleren sælgeren og du kan derfor ikke stole blindt på den information (salgsopstilling osv.) som du får her fra. Det er nemt at miste oveblikket og derfor er det også nemt at se forbi vigtige sager og ting. Så Låsesmed.dk’s første tips er at finde en god advokat til boligkøb, hurtigst muligt når du har fundet en bolig som du gerne vil købe

2. Når du købt ny bolig, sørg for at få omkodet dine låse

Har du købt bolig, er det eneste rigtige at få omkodet alle dine låse, så snart du flytter ind. Ingen ved hvor mange gamle nøgler der florer rundt blandt tidligere beboere eller hvornår låsen sidst er blevet udskiftet eller omkodet. Husk at forsikringen ikke dækker hvis nogen gør “indbud” i din nye bolig med en gammel nøgle, som passer til din lås. Du er forpligtiget gentmod forsikringsselskabet, at sikre dit hjem forsvarligt. Derfor er det også en betingelse hvis din forsikring skal dække overfor alle former af indbrud.

Har du brug for hjælp til en omkodning af lås? Kontakt Låsesmed.dk – Vi kører i hele København, det er også gratis at få tilbud af os via telefon og mail, 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *