Jeg har flyttet til en lejebolig, må jeg så skifte lås i lejelejligheden?

Det er irrelevant hvor i landet du lige er flyttet, København eller Århus… Du er måske lige flyttet til Esbjerg, du tilfreds og fordi at du endelig har fået alt flyttende overstået ved at leje et godt flyttefirma Esbjerg. Imens du pakker op din nye tablet, dit værdifulde mærkestøj og lægger dine andre elskede værdigenstande på plads i skufferne, funderer du måske på om du er den eneste som har adgang til din nye lejebolig og alle dine dejlige ting som du holder af, i din nye lejelejlighed. 

Hos Låsesmed.dk så får vi ofte spørgsmål omkring låseskift eller at skifte lås i lejebolig eller i lejelejligheder.  Vi har skrevet denne artikel for at give dig svar på hvad som gælder, hvad siger loven. Må man skifte lås på døren til lejelejligheden? Hvad med udlejers rettigheder?

Det korte svar er ja, du må gerne skifte lås på døren til lejeboligen 

Du må gerne sørge for at en låsesmed skifter eller omkoder låsen på dit døren til din nye lejebolig, medmindre andet fremgår i lejeaftalen. Du er dog selv ansvarlig for at kunne bringe boligen tilbage til dens oprindelige stand, så hvis låseskiftet ændrer på dørens udseende eller hvis det efter låseskift er umuligt at genoprette døren eller låsen til det oprindelige stand, skal du have ejendommens tilladelse. Det gælder for eksempel, hvis du ønsker at bore i døren for at montere en ekstra lås, eller skifte til en større elektronisk lås.

Må jeg skifte lås i en lejelejlighed eller i en lejebolig?

Gem den gamle låsecylinder som tilhører lejelejligheden 

Hvis du vælger at kun skifte låsecylindre er det en god idé er at gemme de gamle låsecylindre, så du kan sætte dem i, når du flytter igen. Dette er især vigtigt, hvis du bor i en lejeejendom, hvor der er en form for låsesystem.

Når du lejer en lejebolig, betyder det at udlejer først har ret til at komme ind i lejligheden, efter du har givet din godkendelse. Det gælder, selvom de har en reservenøgle eller en såkaldt hovednøgle til boligen. Det eneste tidspunkt, ejendommens ejer har ret til at komme ind i din lejlighed uden dine oplysninger, er når en nødforanstaltning er påkrævet, f.eks. ved en akut vandskade eller brandfare. Til rutinemæssig vedligeholdelse skal du have givet samtykke, før de må komme ind i lejligheden. Hvis du ikke giver samtykke inden for rimelig tid, kan ejendomsejeren anmode om tilladelse for at komme ind.

Har du flere spørgsmål eller brug for at skifte lås til lejelejligheden? Kontakt os for pris eller hjælp til låseskift i lejebolig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *